Buckaroo Payment Services en VFI ondertekenen samenwerkingscontract
Utrecht
29 nov 2011
Bij VFI aangesloten goede doelen kunnen vanaf vandaag, tegen voordelige voorwaarden, gebruik maken van de (online) betaaloplossingen van Buckaroo.
VFI, brancheorganisatie van goede doelen (met ruim 120 aangesloten goede doelen) en Billing & Payment Provider Buckaroo hebben de handen ineengeslagen. Aangesloten goede doelen kunnen vanaf vandaag, tegen voordelige voorwaarden, gebruik maken van de (online) betaaloplossingen van Buckaroo. De officiële ondertekening van het samenwerkingscontract vond plaats op het hoofdkantoor van VFI in Amsterdam.

De samenwerking komt voort uit de groeiende interesse naar nieuwe donatieoplossingen die beide partijen ervaren in gesprekken met goede doelen. Veel goede doelen bieden nog altijd de meer traditionele betaalwijzen „acceptgiro‟ en „machtiging‟ aan voor het uitvoeren van donaties of het betalen van de contributie. Ondanks dat nieuwe e-Commerce oplossingen als automatisch incasseren van periodieke donaties en mailacties met directe donatiemogelijkheid kunnen zorgen voor een aanzienlijke stijging van de conversie, bleek die stap in het verleden voor veel goede doelen nog te groot.

“Een groeiend aantal leden benadert ons met vragen over het efficiënter inrichten van hun donatieproces en de mogelijkheden van nieuwe betaalmethoden en –oplossingen. Buckaroo beschikt als Payment Service Provider (PSP) over een ruime ervaring en diverse innovatieve producten die een aanzienlijke bijdrage kunnen leveren aan het verlagen van de kosten (o.a. druk-, verzend- en administratiekosten) en het verhogen van de conversie van onze leden. Buckaroo adviseert en denkt mee met onze leden om zo tot een optimaal resultaat te komen”, aldus Rob Peelen, Manager Inkoop van VFI.

Michel van Westen, Business Executive van Buckaroo: “Juist de optimalisatie van het betalingsverkeer is voor veel goede doelen van groot belang. Kostenreductie aan de ene kant en meer donatiemogelijkheden en een efficiëntere verwerking van het betalingsverkeer aan de andere kant. Buckaroo is als geen ander in staat om dit voor de goede doelen te faciliteren en hen te ondersteunen. Wij zijn dan ook zeer enthousiast over onze samenwerking met VFI!”